1rgielabel

Energieprestatie adviseur nieuwbouw utiliteitsgebouwen

Cursus EP-U/D adviseur Detailmethodiek NTA8800

Wil jij net als wij de 'te bouwen' en 'bebouwde' omgeving verduurzamen, conform de NT8800 norm energielabels kunnen opstellen en verstrekken of BENG-berekeningen voor omgevingsvergunningen of bij oplevering kunnen opstellen voor utiliteitsgebouwen? Of je nu werkzaam bent bij een bouwkundig adviesbureau, een makelaarskantoor, woningcorporatie, gemeente, projectontwikkelaar of zelfstandig aan de slag wil als Energieprestatie Adviseur. Onze cursussen helpen je verder.

Nieuwe utiliteitspanden
Voor alle nieuwe utiliteitspanden geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). De energieprestaties worden op 3 criteria beoordeeld:

BENG 1: energiebehoefte
BENG 2: primair fossiel energiegebruik
BENG 3: aandeel hernieuwbare energie


Met de opleiding EP-U/D leer je de BENG-berekeningen voor omgevingsvergunningen op te stellen en te registreren volgens de NTA8800 opnamemethodiek. Je leert ook energielabels voor bestaande utiliteitspanden, bestaande en nieuwbouwwoningen op te stellen.

Na afronden van de cursus en dien je het landelijk examen bij CITO, ’t Examenpark of het Nederlands Exameninstituut met goed gevolg af te leggen om het certificaat Energieprestatieadviseur te ontvangen.

Voor cursisten die geen bouwkundige of installatietechnische achtergrond bieden we voorbereidende modules bouwkunde of installatietechniek.

1). Bepalen vooropleiding
Ja
Nee
Beschik je over een bouwkundige achtergrond?
Beschik je over een installatietechnische achtergrond?
Heb jij eerder de opleiding EP-W Basis afgerond?
Heb jij eerder de opleiding EP-W Detail afgerond?
Heb jij eerder de opleiding EP-U Basis afgerond?
2). Selecteer per module de gewenste datum
Module
Startdatum
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Locatie

Voorbereiding Bouwkunde (€375)

Voorbereiding Installatietechniek (€375)

Basismodule EP-W Basis (€375)

Kopmodule EP-W Detail (€375)

Kopmodule EP-U Basis (€375)

Kopmodule EP-U Detail (€375)

3). Vul jouw gegevens in
Factuur gegevens (optioneel)

Tijdens de opleiding maken we gebruik van het ISO 82.01 handboek. Tijdens de cursus krijg je deze in bruikleen. We adviseren om vooraf dit boek aan te schaffen zodat je aantekeningen kunt maken.

4). Bevestig inschrijving