Energielabels (woningen)

Huidig energielabel

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om bij verkoop en verhuur van woningen een energielabel aan de koper te overhandigen. Op dit moment kan dat via de website www.energielabelvoorwoningen.nl. Nadat u ingelogd bent met uw Digi-D dient u op deze website 9 kenmerken van uw woning in te voeren. Sommige kenmerken dient u te “bewijzen” met foto’s, facturen of op een andere manier.
Nadat u alle gegevens heeft ingevoerd dient u een “Erkend Deskundige” te selecteren. Kies hier voor R.J.T.M. de Beer. Hij is onze Erkend Deskundige. U kunt uw energielabel dan binnen 2 werkdagen verwachten. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.

Bent u een woningcorporatie, verhuurder met verhuur onder de sociale huurgrens of heeft u een Energie-Index nodig voor de financiering van uw woning? Ga dan naar Energie-Index Woningen.


Nieuwe methodiek Energielabel per 1 januari 2021

Op 1 januari 2021 verandert de methode voor het verkrijgen van een energielabel. Vanaf 1 januari 2021 bezoekt een gediplomeerde EP-adviseur de woning en legt hierbij diverse kenmerken van de woning vast. Deze kenmerken worden door hem ingevoerd in een berekening volgens de NTA8800. Uit deze berekening volgt het energielabel van een woning.

Voor aannemers/projectontwikkelaars die koopwoningen opleveren, gebouweigenaren met diverse verhuureenheden (welke niet onder het WWS vallen) en particuliere woningeigenaren, zal de prijs voor een energielabel na 1 januari 2021 flink hoger zijn dan op dit moment.

Vooral voor aannemers/projectontwikkelaars is het verstandig om voor projecten die na 1 juli 2020 opgeleverd gaan worden daar nu al rekening mee te houden. Indien u nu al bezig bent met (de voorbereiding van) projecten die na 1 januari 2021 opgeleverd gaan worden is het al mogelijk om bij ons een offerte op vragen voor het verstrekken van de energielabels volgens de methodiek NTA8800.
Klik daarvoor op >> offerte aanvragen.