Logo
Keurmerk
Energielabel


Energielabel DrontenBent u voornemens om uw woning in Dronten te verkopen of verhuren? Vergeet dan niet om uw energielabel op tijd te laten verzorgen. Bij 1Rgielabel bent u hiervoor aan het juiste adres.

Energielabel wettelijk verplicht bij verkoop

Een energielabel is wettelijk verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. Waarschijnlijk vanaf 1 juli 2012, maar zeker vanaf 1 januari 2013, kunt u op het moment dat u uw woning in Dronten wilt verkopen of verhuren, niet meer om een energielabel heen. Zonder energielabel kan een woning niet in het kadaster worden ingeschreven en daarmee niet worden verkocht.

Waarom een energielabel?

Een energielabel geeft u of een potentiele koper of huurder van uw woning in Dronten in een oogopslag inzicht in het energieverbruik. Belangstellenden kunnen met behulp van het energielabel inschatten of de energierekening van een woning eerder hoog of laag uitvallen. Ook kan met behulp van het energielabel de energiezuinigheid van uw woning worden vergeleken met woningen van hetzelfde type in bijvoorbeeld Dronten en omgeving.

Met de verplichtstelling van het energielabel wordt beoogd huiseigenaars in bijvoorbeeld Dronten te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Hoe energiezuiniger een huis, hoe ´groener´ het energielabel en hoe aantrekkelijker een huis op de woningmarkt is.

Snel en gemakkelijk een energielabel aanvragen bij 1Rgielabel

Bij 1Rgielabel kunt u gemakkelijk een offerte aanvragen voor een energielabel voor uw woning in Dronten. Wij zijn een volledig zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau dat gecertificeerd is voor het afgeven van een energielabel voor woningen en gebouwen.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk? 

  1. Vul de adresgegevens van uw woning in Dronten in bij het kopje ‘offerte’. Hierbij vragen wij ook naar het type en bouwjaar van uw woning en of er tekeningen van de woning voorhanden zijn.
  2. Geef in het aanvraagformulier aan dat u een offerte voor een energielabel wenst.
  3. Binnen 24 uur na het indienen van uw aanvraag ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte per e-mail.
  4. Indien u met onze offerte akkoord gaat, vragen wij u deze te ondertekenen en per post of e-mail aan ons te retourneren.
  5. Wanneer wij de ondertekende offerte hebben ontvangen, zal onze adviseur binnen 2 werkdagen met u contact opnemen voor het maken van een afspraak aan uw woning in Dronten.
  6. Na het bezoek van onze adviseur in Dronten ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail het energielabel van uw woning als pdf-bestand.

Wat is het voordeel van een ‘goed’ energielabel?

Met een groen energielabel laat u bij voorkoop aan belangstellenden zich dat uw huis energiezuinig is. Naast het feit dat een goed energielabel uw woning aantrekkelijk op de huizenmarkt maakt, zijn er ook voor u als bewoner diverse voordelen. Zo leiden energiezuinige maatregelen tot een lagere energierekening en meer woongenot.Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer