Logo
Keurmerk
Energielabel


Energielabel EindhovenWilt u weten wat het energieverbruik is van uw woning? Of staat u op het punt om uw woning in Eindhoven te verkopen en heeft u een energielabel nodig? Dan bent u bij 1Rgielabel.nl aan het juiste adres. Onze gecertificeerde adviseurs maken voor uw woning een energielabel op.

Waarom een energielabel?
Het energielabel voor woningen geeft informatie over het energieverbruik en daarmee de energiekosten van een woning. Denk hierbij aan de mate van isolatie van de woning en de zuinigheid van installaties voor verwarming, warm water ventilatie. Met behulp van het energielabel kunt u de energiezuinigheid vergelijken van woningen van hetzelfde type, bijvoorbeeld in Eindhoven.

Wettelijk verplicht
Het is wettelijk verplicht dat er een energielabel aanwezig is bij verkoop en verhuur van woningen. Waarschijnlijk op 1 juli 2012, maar zeker op 1 januari 2013, mag niemand meer van deze verplichting afwijken. Als een woning geen energielabel heeft, kan deze niet ingeschreven worden in het kadaster. Er kan dan ook geen verkoop van de woning plaatsvinden.

Wat is het voordeel van een energielabel?
Het energielabel stimuleert woningeigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen. Een energiezuinige woning brengt verschillende voordelen met zich me. Denk hierbij aan:

  • Een lagere energierekening.
  • Een goed geïsoleerde en geventileerde woning woont prettiger.
  • U levert een positieve bijdrage aan het milieu.
  • Gebouwen en woningen met een 'goed' energielabel zijn aantrekkelijker bij verkoop of verhuur.

Hoe verkrijgt u uw energielabel?

Vraag voor het opmaken van een energielabel een offerte aan bij 1Rgielabel.nl. Wij zijn een volledig zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau dat gecertificeerd is voor het afgeven van energielabels voor woningen en gebouwen. 1Rgielabel.nl geeft door het hele land energielabels af, zo ook in Eindhoven.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk? 

  1. Via ‘offerte’ vult u uw adresgegevens in en geeft u aan wat het type en het bouwjaar van de woning zijn en of er tekeningen van de woning beschikbaar zijn.
  2. In het aanvraagformulier geeft u aan dat u een energielabel wenst.
  3. Na het versturen van de aanvraag, ontvangt u binnen 24 uur per e-mail een offerte;
  4. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, stuurt u deze na ondertekening retour per post of per e-mail.
  5. Binnen 2 werkdagen na het ontvangen van de ondertekende offerte, neemt onze adviseur contact met u op voor het maken van een afspraak.
  6. Binnen 5 werkdagen na het woningbezoek van de adviseur ontvangt u per e-mail het energielabel van uw woning als pdf-bestand.Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer