Logo
Keurmerk
Energielabel


Energielabel Gemert



Bent u op zoek naar een bureau dat een energielabel voor uw woning in Gemert kan opmaken? 1Rgielabel.nl verzorgt dit voor u vakkundig en snel. De aanvraag regelt u eenvoudig via internet. Na een bezoek van een van onze adviseurs ontvangt u per e-mail het energielabel voor uw woning in Gemert.

Waarom een energielabel?

Gaat u een woning verkopen of verhuren? Dan kunnen belangstellenden met behulp van het energielabel eenvoudig de energiezuinigheid vergelijken van woningen van hetzelfde type in Gemert. Daarnaast geeft het energielabel informatie over het energieverbruik en daarmee de energiekosten van de woning. Denk hierbij aan de mate van isolatie van de woning en de zuinigheid van installaties voor verwarming, warm water ventilatie.

Energielabel wettelijk verplicht

Het is wettelijk verplicht dat er een energielabel aanwezig is bij verkoop en verhuur van woningen. Waarschijnlijk vanaf 1 juli 2012, maar zeker vanaf 1 januari 2013, mag niemand meer van deze verplichting afwijken. Als een woning geen energielabel heeft, kan deze niet ingeschreven worden in het kadaster. Er kan dan ook geen verkoop van de woning plaatsvinden.

Snel en gemakkelijk een energielabel 

Vraag voor het opmaken van een energielabel een offerte aan bij 1Rgielabel.nl. Wij zijn een volledig zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau dat gecertificeerd is voor het afgeven van energielabels voor woningen en gebouwen. 1Rgielabel.nl geeft door het hele land energielabels af, waaronder ook in Gemert.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk? 

  1. Via ‘offerte’ vult u uw adresgegevens in en geeft u aan wat het type en het bouwjaar van de woning zijn en of er tekeningen van de woning beschikbaar zijn.
  2. In het aanvraagformulier geeft u aan dat u een energielabel wenst.
  3. Na het versturen van de aanvraag, ontvangt u binnen 24 uur per e-mail een offerte;
  4. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, stuurt u deze na ondertekening retour per post of per e-mail.
  5. Binnen 2 werkdagen na het ontvangen van de ondertekende offerte, neemt onze adviseur contact met u op voor het maken van een afspraak.
  6. Binnen 5 werkdagen na het woningbezoek van de adviseur ontvangt u per e-mail het energielabel van uw woning als pdf-bestand.

Wat is het voordeel van een energielabel?

Het energielabel stimuleert woningeigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen. Een energiezuinige woning brengt verschillende voordelen met zich me. Denk hierbij aan:

  • Een lagere energierekening.
  • Een goed geïsoleerde en geventileerde woning woont prettiger.
  • U levert een positieve bijdrage aan het milieu.
  • Gebouwen en woningen met een 'goed' energielabel zijn aantrekkelijker bij verkoop of verhuur.


Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer