Logo
Keurmerk
Energielabel


Energielabel HoogeveenWanneer u woonachtig bent in Hoogeveen en een energielabel voor uw woning nodig heeft, bent u bij 1Rgielabel aan het juiste adres. Wij zijn een onafhankelijk en adviesbureau en beschikken over een certificaat voor het afgeven van energielabels voor woningen en bedrijven. Met een rijdwijdte door heel Nederland verzorgen wij ook graag voor een energielabel voor uw woning in Hoogeveen.

Energielabel wettelijk verplicht

Wanneer u van plan bent uw woning in Hoogeveen te verhuren of te verkopen, is een energielabel voor uw woning wettelijk verplicht. Per 1 januari 2013 mag er onder geen beding meer van deze verplichting worden afgeweken. Zonder energielabel kan een woning niet meer in het kadaster worden ingeschreven en kan er geen verkoop plaatsvinden.

Een energielabel voor uw woning; wat houdt dat in?

Met behulp van een energielabel kan worden afgeleid hoe energiezuinig uw woning is ten opzichte van soortgelijke woningen, bijvoorbeeld in Hoogeveen. Voor potentiële kopers is dit zeer interessante informatie. Daarnaast kan een energielabel ook voor u als bewoner diverse voordelen hebben.

Wat zijn de voordelen van een energielabel?

Met de invoering van het verplichte energielabel wordt in eerste instantie ernaar getracht wooneigenaren te stimuleren energiezuinige maatregelen te nemen. Dergelijke maatregelen kunnen voor bewoners diverse voordelen opleveren.

  • Energiebesparende maatregelen leiden tot een beter energielabel, wat voordelig is bij de verkoop of verhuur van uw woning, bijvoorbeeld in regio Hoogeveen.
  • Er wordt een groene bijdrage aan het milieu geleverd.
  • Minder energieverbruik leidt tot lagere energiekosten, waardoor energiebesparende investeringen zich snel terug verdienen. 

Wij verzorgen het energielabel voor uw woning in Hoogeveen

1Rgielabel is gecertificeerd voor het afgeven voor energielabels voor woningen en bedrijven in heel Nederland – ook in Hoogeveen. Wij werken klantgericht, deskundig, flexibel en snel.

Hoe gaat een aanvraag voor een energielabel in Hoogeveen in zijn werk?

  1. Via ‘offerte’ vult u uw adresgegevens in en geeft u aan wat het type en het bouwjaar van de woning zijn en of er tekeningen van de woning beschikbaar zijn.
  2. In het aanvraagformulier geeft u aan dat u een energielabel wenst.
  3. Na het versturen van de aanvraag, ontvangt u binnen 24 uur per e-mail een offerte.
  4. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, stuurt u deze na ondertekening retour per post of per e-mail.
  5. Binnen 2 werkdagen na het ontvangen van de ondertekende offerte, neemt onze adviseur contact met u op voor het maken van een afspraak.
  6. Binnen 5 werkdagen na het woningbezoek van de adviseur ontvangt u per e-mail het energielabel van uw woning als pdf-bestand.Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer