Logo
Keurmerk
Energielabel


Energielabel LaarbeekGaat u uw woning verkopen of verhuren? Dan is het wettelijke verplicht dat er een energielabel aanwezig is voor uw woning in Laarbeek. 1Rgielabel zorgt ervoor dat u snel een energielabel in huis heeft.

Energielabel wettelijk verplicht

Waarschijnlijk vanaf 1 juli 2012, maar zeker vanaf 1 januari 2013, moet voor iedere te verkopen of verhuren woning een energielabel aanwezig zijn. Als uw woning in Laarbeek geen energielabel heeft, kan deze niet ingeschreven worden in het kadaster. Er kan dan ook geen verkoop van de woning plaatsvinden.

Waarom een energielabel?

Met een energielabel heeft u inzicht in het energieverbruik en daarmee de energiekosten van uw woning. Zo ziet u in welke mate uw woning geïsoleerd is en hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Daarnaast kunt u met behulp van het energielabel de energiezuinigheid vergelijken van woningen van hetzelfde type, bijvoorbeeld in Laarbeek.

Snel en gemakkelijk een energielabel aanvragen 

Vraag voor het opmaken van een energielabel een offerte aan bij 1Rgielabel.nl. Wij zijn een volledig zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau dat gecertificeerd is voor het afgeven van energielabels voor woningen en gebouwen. 1Rgielabel.nl geeft door het hele land energielabels af, waaronder ook in Laarbeek.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk? 

  1. Via ‘offerte’ vult u uw adresgegevens in en geeft u aan wat het type en het bouwjaar van de woning zijn en of er tekeningen van de woning beschikbaar zijn.
  2. In het aanvraagformulier geeft u aan dat u een energielabel wenst.
  3. Na het versturen van de aanvraag, ontvangt u binnen 24 uur per e-mail een offerte;
  4. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, stuurt u deze na ondertekening retour per post of per e-mail.
  5. Binnen 2 werkdagen na het ontvangen van de ondertekende offerte, neemt onze adviseur contact met u op voor het maken van een afspraak.
  6. Binnen 5 werkdagen na het woningbezoek van de adviseur ontvangt u per e-mail het energielabel van uw woning als pdf-bestand.

Wat is het voordeel van een energielabel?

Het energielabel stimuleert woningeigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen. Een energiezuinige woning brengt verschillende voordelen met zich me. Denk hierbij aan:

  • Een lagere energierekening.
  • Een goed geïsoleerde en geventileerde woning woont prettiger.
  • U levert een positieve bijdrage aan het milieu.
  • Gebouwen en woningen met een 'goed' energielabel zijn aantrekkelijker bij verkoop of verhuur.


Algemene voorwaarden  |  Privacy statement  |  Disclaimer